Welkom

Fam van der Linden ItalieWij zijn Fred en Irma van der Linden en we heten jullie van harte welkom bij Vecchia Borgata I Muri. Ons charme park biedt ruime en gerieflijke vakantie accommodaties in de vorm van een aantal luxe appartementen, een glampingtent en een gezellig chalet.

Van Mei tot November staan de deuren voor je open en ieder seizoen heeft z’n eigen charme voor verschillende doelgroepen. Staan in het voor- en naseizoen vooral de rustzoekers, natuuraanbidders, culinaire genieters en wijnliefhebbers centraal; in de Meivakantie en het hoogseizoen ontvangen we voornamelijk gezinnen met kinderen en toveren we I Muri om tot een waar kinderparadijs. Zo kan iedere doelgroep een seizoen vinden om optimaal te genieten van een welverdiende vakantie. We helpen je graag op weg.

Meivakantie:
De eerste week van het nieuwe seizoen is altijd voor onze gasten met kinderen. De Meivakantie staat in het teken van plezier, spelen, ontdekken en ravotten. Alle speeltoestellen staan gereed en aan alles is gedacht om de jonge gasten een fijne tijd te bezorgen. Met dat gegeven zijn de ouders ook verzekerd van een leuke week.

Mei en Juni:
De natuur staat volop in bloei en de bevolking komt massaal naar buiten om het leven te vieren. De dagen worden langer en warmer en de terrasjes in de pittoreske dorpjes stromen vol. Uitstapjes, goed eten, Slow Food en wijn proeven staan hoog op de agenda en je hoeft je geen dag te vervelen. De temperaturen zijn nog niet te hoog, zodat je heerlijke wandelingen kunt maken of eventueel lekker op de fiets kunt stappen. Bezoek wereldsteden als Turijn of Genua met hun vele interessante musea en geweldige galerijen met winkeltjes, barretjes en restaurants. Dit seizoen is uitermate geschikt voor 50+-ers en kinderloze stellen/vrienden.

Juli en Augustus:
Hoewel De Langhe totaal (nog) niet toeristisch is, kun je toch echt merken dat het hoogseizoen begonnen is. Volle terrassen, druk bezochte marktjes, de ijssalons draaien op volle toeren en het is aan te raden om te reserveren bij de leukste restaurants in de omgeving. Het hele park bouwen we weer om tot kindervakantieparadijs en het zal de kids aan niets ontbreken. Zeker niet aan vriendjes, want elke week lopen er zo’n 15-20 kinderen rond. Op eigen park vermaken de kinderen zich prima met het zwembad, de trampoline en elkaar, maar ook daarbuiten kun je overal goed terecht met kinderen. Een dagje strand, zwemparadijs, Aquarium in Genua, de Zoo, Juventus of een van de geweldige musea in Turijn … het is allemaal prima te doen met kinderen van alle leeftijden. Bovendien zijn de jongelui welkom in restaurants, wat een dagje op stap gaan zeker aantrekkelijk maakt. Je begrijpt het, gezinnen met kinderen vormen de basis van onze gasten in deze periode.

September:
Wat een heerlijke maand! De vendemmia (wijnoogst) begint en er is bedrijvigheid in alle wijngaarden. Elk dorp houdt een oogstfeest en uiteraard gaan het culinaire genieten, wijn proeven en uitstapjes maken gewoon door onder de warme nazomerzon. Bra, de hoofdstad van Slow Food, verwelkomt je graag eind September tijdens het jaarlijkse food festival waar de heerlijkste gerechten buiten aan tafel worden geserveerd. Wederom kun je ook sportief aan je trekken komen met lange wandelingen of een balletje golf slaan. De temperatuur van het zeewater is nog heerlijk, dus een uitstapje naar zee kan zeker op het lijstje. Bezoek de Bloemenriviera met Cinque Terre, Ventimiglia of rijd zelfs door naar Nice en Monaco.
In het najaar hebben we al het kinderspeelgoed opgeruimd en straalt het charme park weer rust uit. In deze tijd ontvangen we weer graag 50+-ers en levensgenieters.

Oktober:
Hoewel de nachten weer langer worden en de temperatuur daalt, is het een schitterende maand om De Langhe te bezoeken. Hoogtepunt is de truffelmarkt in Alba waar je elk weekend culinaire hoogstandjes, biologische producten en de heerlijkste hapjes voorgeschoteld krijgt. De kachel kan aan in het appartement, dus breng de dag lekker buiten door en schuif  ’s avonds gezellig dicht bij het vuur met een goed glas wijn en de heerlijke kaas en salami die je bemachtigd hebt op de lokale markt.
In alle rust geven we alle levensgenieters de ruimte om vakantie te komen vieren.
Kortom … er is genoeg te beleven op ons charme park en in de regio De Langhe in alle seizoenen. We hopen jullie daarin wegwijs te mogen maken.

A presto bij I Muri, voor een vakantie met een gouden randje!